Valentina Walme

Ples mi je donio samopouzdanje

Energična, nasmijana, samopouzdana. Plesačica Valentina Walme ljepotu pronalazi u onome čime se bavi – plesu bez kojega, kako nam je kazala, ne bi bila toliko otvorena i samopouzdana. U svojim rutinama njegovanja, Tina se drži principa minimalnog i najviše pažnje posvećuje kvalitetnom snu i odmoru te dovoljnoj konzumaciji vode. Svoje lifestyle navike nam je otkrila u beauty razgovoru.

Razgovarala: Lea Ladišić

foto: Marko Miščević/Cropix

Kako izgleda tvoja rutina ljepote?

– Rutina njegovanja koje se držim zapravo je jednostavna, rijetko se šminkam, uglavnom taj dio ostavljam za razna snimanja. Ono na što jako pazim je kosa – važno mi je da izgleda dobro jer mi daje energiju i puni me snagom.

Kada se osjećaš najbolje, najljepše?

– Ovisi o svakom danu, ali i o energiji. Zapravo, nije važno što sam odjenula ili jesam li našminkana i sređena. Ako se probudim s dobrom energijom i samopouzdanjem, tada se osjećam najbolje.

Zagreb, 09.03.2022 - Prodajni projekt Jana Beauty
Make-up: Seka Kožul / Kosa: GT Salon

U kakvom si odnosu sa samopouzdanjem?

– Samopouzdanje sam najviše izgradila kroz ples. Inače sam bila sramežljiva, opisala bih se kao pomalo čudnom i smiješnom, no kako se bavim plesom, a on zahtijeva ekspresiju i snažan nastup, morala sam izaći iz svoje zone komfora. Inače po prirodi nisam takva, no ples mi je otvorio vrata kako bih ja otkrila sve svoje slojeve karaktera. Svakako me osnažio.

Na koje se načine brineš o sebi?

– Što sam starija, self-care mi je sve važniji. Nažalost, uz užurbani način života ne pazim uvijek na sebe onoliko koliko bih trebala, na što me bližnji redovito podsjećaju. Ono na što uvijek pazim je unos vode i hidracija. S druge strane, dovoljno sna, odmora i odgađanje nekih obveza – tu sam ‘slaba’. Perfekcionist sam, sve volim obaviti odmah u jednom danu i onako kako treba, što me zna iscrpiti.

Što sam starija, self-care mi je sve važniji. Nažalost, uz užurbani način života ne pazim uvijek na sebe koliko bih trebala, ali uvijek pazim na dovoljan unos vode i hidraciju

Koliko paziš na prehrambene navike?

– Posvetila sam se prehrani, čak sam posjetila i nutricionista. No s obzirom na prirodu posla, teško mi je isplanirati svaki obrok i vrijeme koje ću posvetiti zdravom načinu prehrane. Pokušavam svakako unositi male količine zdravih namirnica kroz cijeli dan kako bih održala balans.

Bez čega ne možeš zamisliti svoj dan?

– Bez glazbe nikako, a ne mogu niti bez bližnjih i voljenih osoba. To me napuni pozitivnom energijom.

Što je za tebe čista ljepota?

– U prvom redu energija kojom svatko od nas zrači, i naravno, osmijeh.

Zagreb, 09.03.2022 - Prodajni projekt Jana Beauty
Fotografirano u Atelieru Hrvoja Dumančića

Koji je najvažniji korak tvoje rutine njegovanja?

– Jako pazim na dovoljan unos vode – to je prvi korak nakon ustajanja. Nikada ne idem na spavanje bez da sam uklonila svu šminku i važan mi je kvalitetan odmor.

Koliko se mijenjao pojam ljepote?

-Trendova je sve više i više i teško ih je sve pratiti. Standardi se sukladno tome mijenjaju iz dana u dan, no ona istinska, prirodna ljepota nikada ne izlazi iz mode, bez obzira na sve novitete.

gg-jana